Haber

Adalet Bakanı Bozdağ, TOKİ konutlarının başladığı bölgede incelemelerde bulundu.

Adalet Bakanı Bozdağ, TOKİ konutlarının başladığı bölgede incelemelerde bulundu.

“Yüklenici firma bu 1.122 konutu 360 gün içerisinde yapıp teslim edecek”

DİYARBAKIR – Diyarbakır’da sarsıntılı bölgede bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 1.122 TOKİ konutunun yapıldığı bölgede incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Diyarbakır’da evleri hasar gören depremzedeler için Karacadağ’ın eteklerindeki Oğlaklı Mahallesi’nde bulunan hazineye ait 6 bin 200 dönüm mera arazisi TOKİ’ye devredildi. Depremzedeler için planlanan konutların çalışmalarına başlandı. Temel kazma işlemlerine başlanan ve ilk etapta ihalesi tamamlanan 1.222 konutun şantiyesi tamamlandı. İş makineleri ile kesintisiz çalışmanın devam ettiği konut inşaatı 61 bloktan oluşacak. Karacadağ’ın eteklerinde yer alan 1.100 nüfuslu Oğlaklı Mahallesi’nde toplam 27 bin konut yapılacak.

Deprem bölgesinden sorumlu koordinasyon bakanı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu alanda incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Bozdağ, Diyarbakır’daki deprem felaketinde yıkılan evlerin belirlenen yerde yapım çalışmalarının başladığını hatırlatarak, Oğlaklı Mahallesi’nde 17 Mart 2023’te ihalesinin yapıldığını hatırlattı.

“Yüklenici firma bu 1.122 konutu 360 gün içerisinde yapıp teslim edecek”

1.122 konutun temel atma çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakan Bozdağ, “Yakında Cumhurbaşkanımızın katılımıyla bu temel atma töreni yapılacak. Müteahhit firma bu 1.122 konutu 360 gün içinde yapıp teslim edecek. konutların hak sahiplerine teslim edileceğini anlatan “Diyarbakır’a ve hak sahiplerine şimdiden hayırlı olsun. Burası çok sağlam bir zemine sahip bir yer. Karacadağ’ın gölgesinde yerde kayalık bir durum var. Bu deprem nedeniyle zemini sağlam olan yerlerden biridir. Burası Diyarbakır’ımızın en yeni ve en keyifli yerlerinden biri.” “Sanki burada yeni bir şehir kuruyoruz” dedi.

“Diyarbakır’ın büyük ilçesi olmaya aday yeni bir yaşam alanı”

Diyarbakır’da yapılacak 27 bin müstakil konuttan 27 bininin muhtemelen bu alana yapılmış olacağını kaydeden Bakan Bozdağ, “Yaklaşık 100 bin nüfus burada yaşama imkanı bulacak. Burası yeni bir şehir belki. Diyarbakır’ın gelecekte büyük bir ilçesi olmaya aday yeni bir isim, “Buradaki süreci valimiz, ilgili birimlerimiz ve hepimiz yakından takip edeceğiz. Bir an önce sona ermesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Bakan Bozdağ, “Burada sadece konut yok, camiler, resmi yerler, sağlık, sosyal, ticari tesisler ve merkezler var” diyen Bakan Bozdağ, “Onlar da ikinci ihaleye girecek. Burası bir bütün alan olarak organize edilmiş. eğitim tesisleri ve ibadethaneleriyle bu bölgenin yeni gözdesi olacak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu