Haber

5 kıtadan 16 ülke ve 72 sporcu Pursaklar’da

Pursaklar Belediyesi, Türkiye Halter Federasyonu işbirliğinde düzenlenen 2. Milletlerarası Naim Süleymanoğlu Halter Turnuvası’na, Pursaklar Kapalı Spor Salonu’nda start verildi.

Pursaklar Belediyesi tarafından bütün teknik ayrıntıların düşünüldüğü ve otoritelerden tam not alan Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen 2. Memleketler arası Naim Süleymanoğlu Halter Turnuvası açılışına AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Pursaklar Belediye Lideri Ertuğrul Çetin, Türkiye Halter Federasyonu Lideri Talat Ünlü, Çubuk Belediye Lideri Baki Demirbaş Pursaklar Kaymakamı Mehmet Yıldız, Ak Parti İlçe Lideri Servet Türkayık, MHP İlçe Lideri Mehmet Ersin, ANKESOP Başkanvekili Hüseyin Ar ve çok sayıda vatandaş iştirak sağladı.

“20. asrın en iyi sporcusu Naim Süleymanoğlu Pursaklar’da ikamet etmiştir”

2. Milletlerarası Naim Süleymanoğlu Halter Turnuvası öncesi açılış konuşması gerçekleştiren Pursaklar Belediye Lideri Ertuğrul Çetin, “Cep Herkül’ü, milli sporcumuz Naim Süleymanoğlu adına düzenlenen turnuvaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Pursaklar haltere yabancı olan bir yer değil. 20. asrın en iyi sporcusu Naim Süleymanoğlu, Pursaklar’da ikamet etmiştir. Bu vesileyle ilçemizde halter sporunun birinci tohumlarını atmıştır. Onun açtığı bu yolda yüzlerce sportmen yetiştirmeyi kendimize unsur edindik. Yarının olimpiyat ve dünya şampiyonları olacak 2 bin 540 lisanslı atletimizle 14 farklı branşta faaliyet göstermekteyiz. Bu turnuvanın dostluğumuz ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını ümit ediyorum. Türkiye Halter Federasyonu ile birlikte organize ettiğimiz turnuvamıza gelen tüm atletlerimize muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

Açılış merasiminin akabinde turnuvanın birinci gününe ulusal sportmenler damga vurdu. Ay-yıldızlılar, 8’i altın madalya olmak üzere turnuvanın birinci gününde, koparma ve silkmede toplam 15 madalya kazandı. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu